Fermentering, for et merkelig ord. Men det er utrolig vanlig!! Øl, vin, all alkohol, ketchup, surdeigsbrød, surkål, rakfisk, surmelk, rømme, ALT dette er fermenterte varer. Fermentering er rett og slett en kontrollert forsurningsprosess, og hos oss kan du lære hvordan man gjør dette.
Britt Kornum og Eva De Moor jobber begge med Food Studio, og kommer til oss og forteller om hvordan de pleier å fermentere sine grønnsaker. Du kan lære tre forskjellige oppskrifter: kimchi, bønnepaste og ingefærgulrot.
PROGRAM FOR DAGEN
14:00 Growlab ankommer Bygården! Kom og hils på oss!
16:00 Eva og Britt forteller om fermentering og fordelene ved det.
17:00 Smaksverksted! Smak på forskjellige oppskrifter med fermenterte grønnsaker: kimchi, bønnepaste og ingefærgulrot! Det er helt gratis, servert på egendyrkede salatblader.
18:00 Bygården stenger for dagen.